یکی از دلایل عمدهی مهاجرت از نواحی روستایی به شهرها در کشورهایی مانند ایران، تفاوت سطح درآمد در روستاها نسبت به نواحی شهری است به طوری که مهاجران روستایی وارد شده به شهر سبزوار نیز تحت تأثیر این فرایند بودهاند. در این مقاله تلاش شده تا فرایند درآمدزایی مهاجران روستایی قبل و بعد از مهاجرت به شهر بررسی شود. روش تحقیق در این مطالعه توصیفی- تحلیلی است که بخش عمدهای از دادههای آن بر اساس مطالعات میدانی و با روش نمونهگیری جمعآوری شده است. یافتهها نشان میدهد که بیشتر مهاجران در سنین فعالیت و همراه افراد خانواده خود به سبزوار مهاجرت نمودهاند. از نظر موقعیت شغلی قبل از مهاجرت دارای مشاغلی از قبیل کارگری، کشاورزی و غیره هستند که بعد از مهاجرت ضریب اهمیت فعالیتهای کارگری افزایش مییابد. در زمینه داراییهای مهاجرین نیز افزایش قابل ملاحظهای در بین خانوادههای مهاجر مشاهده و سطح درآمد نیز پس از مهاجرت افزایش مییابد به نحوی که درآمد کمتر از 100هزار تومان در ماه (در سال 1385) که قبل از مهاجرت 2/69 درصد مهاجرین را شامل میگردد، بعد از مهاجرت تنها 8/32 درصد آنان را شامل میشود. با توجه یافتهها، راهکارهایی شامل کنترل نرخ رشد جمعیت و افزایش اشتغال، ایجاد تشکلهای محلی و مردمی، ورود هستههای جمعیتی به محدوده شهری، به رسمیت شناختن مالکیت و مسکن و غیره در راستای ارتقای وضعیت اقتصادی و اجتماعی مهاجران پیشنهاد میشود.
عنابستانی, علی اکبر, & عنابستانی, زهرا. (1390). فرایند درآمدزایی و نقش آن در مهاجرت روستا- شهری به سبزوار. فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهری, 2(5), 133-146.
MLA
علی اکبر عنابستانی; زهرا عنابستانی. "فرایند درآمدزایی و نقش آن در مهاجرت روستا- شهری به سبزوار". فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهری, 2, 5, 1390, 133-146.
HARVARD
عنابستانی, علی اکبر, عنابستانی, زهرا. (1390). 'فرایند درآمدزایی و نقش آن در مهاجرت روستا- شهری به سبزوار', فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهری, 2(5), pp. 133-146.
VANCOUVER
عنابستانی, علی اکبر, عنابستانی, زهرا. فرایند درآمدزایی و نقش آن در مهاجرت روستا- شهری به سبزوار. فصلنامه علمی و پژوهشی پژوهش و برنامه ریزی شهری, 1390; 2(5): 133-146.